Laakerinlehdet (tunnetaan myös laakerinlehtinä) ovat kotoisin Itä-Mediterraanin alueelta. Laakeripuu tai laakeripensas on aromaattinen ikivihreä puu tai suuri pensas, joka kasvaa 10–18 m korkeaksi. Se on alun perin peräisin Pienestä Aasiasta, mutta levisi myöhemmin Välimerelle ja muihin maihin, joissa on sopivat ilmastot.
Laakerinlehtiä käytetään niiden maun vuoksi ruoanlaitossa, ja ne ovat yksi halutuimmista kulinaarisista mausteista. Tunnetaan myös nimellä makea laakeri, laakerinlehtiä käytetään mausteena ja maustamisena keitoissa, lihassa, pataruoissa, kalassa, kastikkeissa, suolakurkkuissa ja makeisissa. Laakerinlehdet kuivataan yleensä ja niitä käytetään kokonaisina, murennettuina tai jauhettuina. Nämä lehdet omaavat aromaattisia, stimulantti- ja narkoottiluonteisia ominaisuuksia. Lehden sisältämä eteerinen öljy käytetään myös mausteena ja ruoan maustamisena, ja sillä on laaja käyttö perinteisessä lääketieteessä eri maissa.
Laakerinlehtiä voidaan toimittaa monissa eri muodoissa, kuten Extra-laatu, Säännöllinen laatu, Murtuneet ja Jauhe.